Tilos Kávéház
                   
  
...és egyéb állatfajták | Genius Loci | Háztáji | Rendezvények | Arcok az úri közönségbõl | Hát még mi?

Home

  
                   
  
 ...és egyéb állatfajták 
  
 

A hely specialitásai: napi ajánlatok

A 'zördög bibliája

A Tilos kávéház törzsközönsége, magától értetődően, elsősorban elmélkedésre hajlamos, szellemi kihívásokat kedvelő tisztes úri közönség.
Sokan közülük osztják azon középkori bölcsek és gondolkodók véleményét, miszerint a festett kártyalapok ősi bölcsességet rögzítenek. Ezért nevezte a klérus kedveskedve az ördög bibliájának a kártyát.
Mivel Csíkszereda mégiscsak magyar város, a magyar kártya előnyt élvez. A Tilos fogyasztói is ezen lapokat használják a meditációszerű kártyapartik alkalmával, amikor is túlnyomórészt a Whist nevű szertartást celebrálják.
Rendkívűl sok látogató, rendkívűl sokat, rendkívűl idegesítő módon kártyázik a Tilosban. A szertartás elterjesztésében bizonyos SZ. Z. barátunk játszott vezérszerepet, amiért is hadd sújtsa őt a kései nemzedékek hálája .

Csend, rend, őr.

A Tilos nyitvatartási ideje éjszaka 12-ig tart.
Elvben.
Csíkszeredában a rendőrség a polgárok biztonságát szavatolja.
Elvben.
A kettőből gyakorlatilag azonban meglepetésszerű, vidám razziák következendnek be teliholdas éjszakánként a kávéházban. A rendőrség és csendőrség ezen látogatásai rendszerint elmés szóváltásokra és serény tettlegességekre ad alakalmat, továbbá egy héten belül fizetendő pénzbüntetésekre.
E karhatalmi látogatások mindmostanáig ugyan nem befolyásolták az úri közönség mulatozó kedvét, viszont egészséges ellenállási szellemet érlelnek az érintettekben.

A Tzigány

Hogy mi ő nekünk? Azt el nem mondhatom. De talán mégis.
A kávéház tőszomszédjában, egy falnyi távolságban lakik A Tzigány. Ritkán hallani, de akkor erősen. Ritkán látni, de akkor sem nagy élmény.
Mint a rend, csend, és őrség természetes szövetségese, a feljelentések fő forrása. Hitelt érdemlő források szerint A Tzigány élete álma a Tilos Kávéház betiltása és megszüntetése. Ez esetben csendesen, boldogan élne, virágokat öntözgetne és úgy egyáltalán...

Hát igen. Mindenkinek van egy álma.

A varjú is énekes madár... :-)